Убийството в Цалапица: Поискаха нов следствен експеримент с Рангел Бизюрев

Убийството в Цалапица: Поискаха нов следствен експеримент с Рангел Бизюрев

Защитата на семейството на убития Димитър Малинов от Цалапица поиска нов следствен експеримент с участието на вече екстрадирания у нас Рангел Бизюрев. Искането е депозирано до Окръжната прокуратура.
Бизюрев е заявил, че ще съдейства на полицията за установяване на детайлите около престъплението. Според версията му обидни реплики по негов адрес са станали причина за смъртта на Димитър.
Нанесъл му е четири удара по тялото, но не и в лицето. На побоя е присъствал един от задържаните близнаци - Борислав. Неговите показания са най-противоречиви, тъй като твърди, че фаталните удари са причинени именно от Бизюрев.
От прокуратурата съобщиха, че предстои между двамата да бъде направена очна ставка, както и да бъдат разпитани още свидетели.
„До момента прехвърлят изцяло вината на Рангел. Твърдят, че само той е бил Митко. Близките на Димитър не са съгласни. Хората в Цалапица, с които съм говорила, многократно са заявявали, че и братята имат участие в убийството. Искаме да бъде направен нов следствен експеримент”, заяви Антоанета Николова, адвокат на семейството на Димитър.
„Това е подигравка с нас, подигравка с паметта на Митко, подигравка с всички, защото тепърва ще има други почернени семейства”, споделя Атанаска Бакалова, майката на убития Димитър.
„Щом ние никога повече няма да видим близкия ни човек, не трябва и те да виждат своите роднини. Искаме доживотен затвор без право на замяна”, коментира Марина Маринова, братовчедка на Димитър.

22.03.2024, 15:27 часа
239 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha