Журналист: Хората, взели решението за "Турски поток", са силно зависими от Кремъл

Журналист: Хората, взели решението за "Турски поток", са силно зависими от Кремъл Хората, взели решението за "Турски поток", са силно зависими от Кремъл, вероятно за тях руските служби имат компромати, които могат да ги унищожат политически.
Това каза журналистът Атанас Чобанов, главен редактор на сайта за разследваща журналистика Bird.bg, във връзка с разкритията около изграждането на газопровода "Турски поток", след като хакери откриха Пътната карта на проекта в електронната поща на сътрудник на руския политик Александър Бабаков, заместник-председател на парламента на Руската федерация.
Той обясни:
"Схемата е съвсем проста. Българското правителство на Бойко Борисов се е поддало на настояването на Русия да построим със свои пари тръба (газопровода "Турски поток" - б.р.), която да транзитира руски газ, заобикаляйки Украйна. Развързвайки ръцете на Путин да нападне Украйна след построяването ѝ. А ние от тази тръба не получаваме нито капка газ. Платили сме 3,5 млрд. лева за геополитическите имперски амбиции на Путин и това се доказва от откритите документи в хакнатата поща на един негов близък съветник и депутат (Бабаков - б.р.)".
24.03.2024, 15:55 часа
767 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha