ДГ "Незабравка" в Бяла Слатина бе домакин на среща и конкурс по танци

ДГ "Незабравка" в Бяла Слатина бе домакин на среща и конкурс по танци На 22 март в ДГ „Незабравка“ в Бяла Слатина се проведе публична изява по Национална програма „Хубаво е в детската градина“. Представени бяха открита педагогическа практика на тема „Подвижни игри с ортопъзели“ в четвърта група с ръководители – главен учител Мария Димитрова и старши учител Виолета Славова и състезание „Танцувай с мен“ с участието на деца и родители.
Гости на събитието бяха Таня Борисова – старши експерт „Предучилищно образование“ към РУО – Враца, Дарина Кръстева – главен експерт в Дирекция „Хуманитарни дейности и интеграция“ в община Бяла Слатина, Даниела Цветанова – кмет на кметство Соколаре и председател на НЧ „Никола Йонков Вапцаров – 1920“ – Соколаре, директори на предучилищни учебни заведения, учители и родители. Гостите бяха посрещнати с топла питка и сладък мед от дечица, облечени в национални носии. Те получиха разработените от педагогическия екип на ДГ „Незабравка“ 50 авторски подвижни игри с ортопъзели, които могат да се използват и от други предучилищни заведения и други детски учители във всички режимни моменти.  
Най-емоционалната част от представените дейности беше състезанието по танци, в което с голям ентусиазъм се включиха деца и родители. Гостите на събитието бяха не само пасивни наблюдатели, но и активни участници в него. 
Тази публична изява е още едно доказателство, че в община Бяла Слатина детските градини осъществяват модерно предучилищно образование, свързано с най-новите тенденции в развитието на предучилищната педагогика, че в детските градини работят учители-новатори, учители-творци, че децата в детските градини са в сигурни ръце и растат щастливи и обичани.
25.03.2024, 10:52 часа
175 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha