БСП връща третия мандат, ако го получи от президента

БСП връща третия мандат, ако го получи от президента БСП ще върне третия мандат за съставяне на правителство, ако го получи от президента, обяви по БНТ Георги Свиленски.
"Чудя се защо България трябваше да загуби 9 месеца, за да се стигне до вчера - ГЕРБ хвърлиха кърпата и казаха, че няма да правят правителство, защото се търгуват постове". Това коментира в "Денят започва" депутатът от БСП. За заявката на ГЕРБ, че могат да продължат разговорите с ПП-ДБ след избори коментира:
"Пожелавам им успех в предизборната кампания- ако това ще им е кампанията, че ще продължат разговорите, то по-добре да не ги спират".
В следващ парламент социалистите ще работят с тези, които искат да решават проблемите - Свиленски обаче отказа да посочи партии, а призова да се изчака да стане ясно кой ще влезе в следващото НС. "Тази кампания трябва да я формулираме не с кого, а за какво - всяка партия да каже за какво ще се бори".
Георги Свиленски не вижда проблем с последните промени в Конституцията, според които парламентът ще заседава и при служебно правителство. "В нормална ситуация парламентът винаги заседава и не се саморазпуска. Това, че три години сме в някаква шизофренна ситуация да направим пет избора не значи, че лошото трябва да стане правилно".
Според депутата другите два мандата са изчерпани и отново потвърди, че ако третият мандат отиде при БСП, ще го върнат веднага. "Като познавам Борисов, който сутрин говори едно, на обед друго, а вечер прави трето... Личното ми мнение е, че са изчерпани и няма да има правителство, но всичко се случва час по час".
25.03.2024, 11:31 часа
201 1
Коментари

Стринка Николинка

25.03.2024, 12:24 часа
БАДЖО-О-О! НЕ СЕ НАПИНЯЙ БЕ, ЩЕ ПРЪДНЕШ !!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha