В Монтана обявиха конкурс за детска рисунка за илюстрация на ромска приказка

В Монтана обявиха конкурс за детска рисунка за илюстрация на ромска приказка Общинският съвет в Монтана обяви конкурс за детска рисунка за илюстрация на ромска приказка по повод Международния ден на ромите 8 април, съобщи председателят но съвета Иво Иванов.
Конкурсът е насочен към деца на възраст от 5 до 11 години. Задачата им е да илюстрират една от три предложени от организаторите ромски приказки от сборник на Йосиф Нунев. „Целта на конкурса е да стимулира децата да развиват въображението и творческия си потенциал и същевременно да допринесе за опознаване на ромския фолклор, да се бори със стереотипите и предразсъдъците към етноса и да стимулира разбирателството. Разчитаме, че учителите ще прочетат приказките на децата, ще обсъдят посланието им и ще ги окуражат да илюстрират една от тях“, заяви Иво Иванов.

Регламентът на конкурса е изпратен до детските градини и училищата в Монтана. Изискването е всеки участник да изпрати само една рисунка във формат А4. Няма ограничения на използваните изобразителни техники.
Рисунките ще бъдат оценени от компетентно жури, което ще вземе предвид точността, креативността и оригиналността при илюстрацията на ромската приказка, както и изобразителните умения на детето. Победителите в двете възрастови групи ще получат грамоти и предметни награди. На 8 април в Младежкия дом в Монтана, където заседава Общинският съвет, ще бъде открита изложба с отличените творби. Тогава ще бъдат връчени и наградите на най-добрите малки художници, обяви Иванов.
25.03.2024, 16:53 часа
327 2
Коментари

26.03.2024, 12:44 часа
В самото задание на община Монтана се съдържа парадокс,който показва че посочените цели за постигане са параван на други-скрити цели."Разчитаме, че учителите ЩЕ ПРОЧЕТАТ...." ученици, които не могат да четат?!?! Предизборни реверанси към роми/учители

Ломския

25.03.2024, 17:36 часа
Kaк да кажеш на циганчето да издекламира Аз съм българче
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha