Вдигат „Згориградска олелия със зимни мезета и греяна ракия – 2024“

Вдигат „Згориградска олелия със зимни мезета и греяна ракия – 2024“ Във врачанското село Згориград ще се проведе Петият празник „Згориградска олелия със зимни мезета и греяна ракия – 2024“. Началото е тази събота от 10 часа. За посрещане на гостите домакините са приготвили да сгреят десетки литри домашна ракия и впечатляващо количество месо и сланина, които ще бъдат изпечени на димящите скари. Почерпката ще бъде съпроводена от изпълнения на над 140 самодейци от селата в общината.
Очакват се участници и от Мизия, Хърлец и др. Те освен, че ще пеят и танцуват, ще се включат и в атрактивни конкурси, съпътстващи празника.
По време на „Згориградска олелия“ се провежда конкурс в няколко категории: вкусна и крехка сланина, суджук, луканка, пастърма, жарени меса, зимни мезета, питки и баници, изкусно подредени блюда. Майсторите на ракии също ще се включат в конкурс за най-върла напитка. Отличените ще получат грамоти и награди.
Очакват ви много музика, всенародно веселие и изненади. Ще може да опитате и вкусна селска чорба, сготвена в „Згориградски казан“ от хубаво свинско месо.
В празника ще се включат и производители на ракии, вина мезета и други вкусотии. Призивът на организаторите е, ако може, хората да се пременят с народни носии.
28.03.2024, 13:02 часа
2385 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha