Борисов отсече: Няма да позволя Желязков да е служебен премиер

Борисов отсече: Няма да позволя Желязков да е служебен премиер След като и ИТН върна неизпълнен мандат и вече окончателно е ясно, че ще има предсрочни парламентарни избори, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отсече, че няма да позволи председателят на НС да бъде назначен от президента Румен Радев за служебен премиер.
Съгласно последните промени в Конституцията държавният глава няма право сам да избере кой да бъде служебният премиер, а е длъжен да посочи един от определен кръг висши държавни служители, като сред тях е и шефът на парламента.
"Единственото, на което държа и няма да го позволя по никакъв начин, е служебен премиер да е Росен Желязков, а истински се надявам и президентът да не посочи Димитър Главчев", коментира Борисов.
По думите му двамата биха били свързани по някакъв начин с ГЕРБ.
"Не че не ги е гласувал единодушно парламентът, но няма да е красиво", каза той.
Борисов увери, че когато ГЕРБ е на власт, управлява лидерски в името и за благото на хората.
Той отново настоя, че той лично е направил много компромиси, за да има правителство, от ПП-ДБ са искали цялата власт.
"Ако не беше жаждата за власт и то за МВР, ние имаме страх от това, тези хора незаконно арестуваха и имаха репресивния апарат и сме чувствителни, че не трябва целият апарат от МВР да е техен", обясни разривът между коалициите той.
28.03.2024, 12:35 часа
519 4
Коментари

28.03.2024, 13:18 часа
именно понеже едните са "държава" не можем да се надяваме на щастлива, още по-малко на справедлива развръзка! Едните са ясни, другите са всички останали! По брой са около: 5,4млн имащи право на глас-0,6млн.-0,25млн = 4,5млн. ! Къде са, когато трябва?

28.03.2024, 13:12 часа
Съда в БГ,освен че е подреден по удобен за пакостниците начин,от тях самите,явно активно и ефективно се използва за вливане на послушание в който трябва!В мафиотските отношения всички са равнопоставени и мерят сили.В нашия случай едните са"държава".

28.03.2024, 13:06 часа
Жалко и неудобно е за гледане,как сравнително/привидно интелигентни хора се подчиняват на по-базови,нагли хитряги!Коректива на всичко в"държавата" е съда.В нашата-очевидно наличния съд не плаши никого (особено най-едрите пакостници), явно е техен!

28.03.2024, 12:59 часа
Този самозабравил се ганьо отново доказва безкрайната си арогантност и незачитане на никого! Очевидно е че дори привидно умерени членове на герб, стигнали до висините на държавата са на ръчен контрол от господаря на България. Не било "красиво"?!?!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha