Изложба „Малки графични форми“ бе открита в Монтана

Изложба „Малки графични форми“ бе открита в Монтана Изложбата „Малки графични форми“ бе открита в галерия „Кутловица“ в Монтана.
Показани са 70 малки графики, създадени в последните две години от преподаватели и студенти в графични специалности в Художествената академия и Софийският университет. Сред тях са известни имена като Буян Филчев, Анна Цоловска, Иван Нинов и млади автори като Розина Макавеева, Виолета Апостолова – Лети, Симона Божилова, Григор Григоров и други.
Графиките са създадени с познати от миналото и с модерни съвременни техники, като има линогравюри, офорт, акватинта, смесени техники и дигитални графики, създадени на компютър. В графиките преобладава абстракцията, която провокира въображението на зрителя и го отвежда в свят на спомени, сънища, носталгия и отминали времена.
Изложбата „Малки графични форми“ цели да популяризира българската графика и нейните съвременни тенденции. Тя е пътуваща и ще обиколи различни градове у нас, заяви Виолета Апостолова, която е един от организаторите ѝ./БТА
28.03.2024, 16:55 часа
167 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha