Баща и син от Враца се наредиха сред най-достойните българи

Баща и син от Враца се наредиха сред най-достойните българи Цветан Веселинов и 14-годишният му син Самуил се наредиха сред 43-мата най-достойни българи. Те са сред наградените заради това, че даряват косите си, за да бъдат направени с тях перуки за хора с онкологични заболявания.
Инициаторът е бащата, а идеята се появява след среща с позната, която е на химиотерапия. 5 години Цветан не подстригва косата си, за да достигне нужната дължина, а Самуил 3. Младежът се налага да търпи подигравки от съучениците си, заради тях бива преместен от едно училище в друго, но каузата се оказва по-силна от всичко.
На специална церемония вестник “24 часа” награди добротворците на 2023 г. Сред тях заслужено са бащата и неговият син. Не очаквали толкова голямо признание и били изненадани от номинацията.
“Трябва да правим добрини! Хората се озлобиха, но не трябва да се отказваме от целите и каузите си, за да имаме един по-хубав свят”, категоричен е Цветан Веселинов.
Семейството е родом от Враца, но живее от няколко години в село Моравица. Имат 3 деца. Не за първи път се включват в благотворителни инициативи. Последната е по време на Коледния базар в града, на който Цветан предлага ръчно изработени от него предмети от дърво, за да помогне на младеж в нужда. Съпругата му Гергана, която е психолог и писател също върши добрини и често предлага книгите си с благотворителна цел.
Част от инициативата “Достойните българи” са хора откроили се с големите си сърца и безусловна доброта. В клуба на добротворците са вече 875 души.
29.03.2024, 15:27 часа
4098 1
Коментари

29.03.2024, 16:01 часа
Поздравления за пореден път! Запазете човешкото в себе си и бъдете все така всеодайни на своите добротворчески каузи!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha