Лена Бориславова: Пеевски взема голяма част от решенията на Борисов

Лена Бориславова: Пеевски взема голяма част от решенията на Борисов С избора на Румен Радев за служебен премиер в лицето на Димитър Главчев ГЕРБ са изгубили удобната роля на опозиция. Това заяви пред БНТ Лена Бориславова от "Продължаваме промяната".
"Когато в хода на преговорите имаше настояване от страна на ГЕРБ за включване изрично на текст, осигуряващ квота при избора на регулаторите в полза на ДПС, г-н Кирил Петков направи логичната стъпка и научения урок от последните 9 месеца, че, ако искаме тази квота да не се случи и да не е в текста на споразумението, за да могат ГЕРБ да се съгласят, г-н Петков разговаря с г-н Пеевски", допълни Бориславова.
Лена Бориславова убедено заяви, че Конституционните промени не създават хаос.
"Тежкият въпрос обаче, който тегне висне и тегне над президента и той го осъзнава, именно затова е тази негова остра реакция е, че той трябва да направи избор и избор има".
"Ние минахме добросъвестно през преговорите. Видяхме, че съгласие за промяна не се постига, казахме накрая и призовахме съвсем открито, за което бяхме упрекнати от доста от нашите симпатизанти, че трябва да се върнем на масата, да си спазим дадената дума и да направим кабинет", обясни Лена Бориславова.
30.03.2024, 10:14 часа
218 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha