Sabah: Путин надхитри Запада и превърна Русия в нов център на сила

Sabah: Путин надхитри Запада и превърна Русия в нов център на сила Президентът Владимир Путин разруши западния световен ред и надхитри опонентите, които се опитаха да отслабят Русия, пише турското издание Sabah.
Авторът на статията пише, че Путин разруши световния ред, „основан на правилата“ на Атлантическия океан, и превърна Русия „в един от най-ефективните алтернативни центрове на власт за незападния лагер“.
Отбелязва се, че Русия устоя на безпрецедентни санкции, а кампанията, започната от САЩ и ЕС, не доведе до международна изолация на Москва - напротив, нарастващата мощ на Русия променя баланса на силите в целия свят.
Тайната на този успех се основава на военната и икономическа мощ на Русия. Докато оръжията и боеприпасите, изпратени от Запада в Украйна, са на изчерпване, огромният производствен капацитет на руската военна индустрия изненада всички.
Според данни, потвърдени от разузнаването на НАТО, в момента Русия може да произвежда 250 хиляди артилерийски снаряда на месец. Тази цифра е три пъти по-висока от нивото на производство в Съединените щати и Европа взети заедно, пише още изданието.
Така стана ясно, че Европа и Съединените щати не разполагат с арсенала, за да поддържат дългосрочна война. Паникьосан, Западът се опитва да приспособи военното си производство към новите условия. Според WSJ разходите, предназначени за отбранителната индустрия, са се увеличили с 14 процента на Запад през последните четири години. В сравнение с предвоенния период производството на танкове е 5.6 пъти повече, а производството на боеприпаси и безпилотни самолети е 17 пъти повече. Но истинският успех на Путин е в срива на масовия режим на санкции на Запада с икономическата стратегия, която следваше. Руският лидер смекчи въздействието на санкциите върху руското население, като стабилизира БВП.
Руската икономика нарасна с 3.6 процента през 2023 г., повече от всички други страни от Г-7. МВФ, който прогнозира растеж от 0.9 процента за Европа през 2004 г., изчислява, че растежът в Русия ще бъде 2.6 процента. Този процент е два пъти по-висок от предишните оценки. Русия също така има рекордно ниво на безработица от 2.9 процента, което сега е най-ниското ниво за всички времена, казва още изданието. 
30.03.2024, 16:07 часа
560 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha