Куриозна гледка! Змия изпълзя на снега до хижа „Ком“ /снимка+видео/

Куриозна гледка! Змия изпълзя на снега до хижа „Ком“ /снимка+видео/ Куриозна гледка събра погледите на туристи в района на хижа „Ком“ над Берковица, научи агенция BulNews. Змия изпълзя и се „разходи“ по снега. 
Случката е от събота следобед, а кадри на влечугото публикува фейсбук страницата Meteo Bulgaria. 
Запознати коментират, че змията е от вида усойница. Тя е една от най-разпространените в Европа и е сред най-студоустойчивите влечуги в света. Обикновено прекарва студените месеци в зимен сън, но е типично в топли дни да се показва на припек, дори и в снега. 
Въпреки това посетителите на хижа „Ком“ и потребителите в социалната мрежа остават доста стреснати от видяното. Постът на метеоролозите събра стотици коментари. Повечето хора споделят, че нямат никакво желание да се натъкват на подобна гледка. Не липсват и звезеци, които коментират с насмешка кадъра. 
„Ще кара ски“, „Някой е изгубил жена си“, „При бай ТодЪр змиите бяха истински, никога не лазеха по сняг“, „Кой си е пуснал тъщата сама и безнадзорна из снега“,  „Ибаси змиятЪ!“, „Земята е плоска! Минала е напряко между лято и зима. Хакнала е матрицата.“, „И тя си е преместила часовника....доста напред!“, „Като всяка една жена и тая е луда“ – са само част от коментарите под публикацията. 
Експерти все пак успокояват, че макар и отровна, змията не е агресивна и рядко напада без причина. Освен това отровата ѝ е сравнително слаба и за последните 150 години са регистрирани едва 14 смъртни случая след ухапване от усойница. 

01.04.2024, 09:36 часа
3789 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha