Интерпол издирва момиченце, изчезнало преди седмица в Сърбия

Интерпол издирва момиченце, изчезнало преди седмица в Сърбия Интерпол обяви международно издирване на изчезналата двегодишна Данка Илич от Сърбия, съобщи сръбската редакция на Радио Свободна Европа (РСЕ). На сайта на международната полицейска организация бе публикувана снимка на момиченцето с описание.
Илич изчезна във вторник следобед от дома си в Банско Поле край източния сръбски град Бор. От Министерството на вътрешните работи на Сърбия уточниха, че момичето е с кестенява коса, кафяви очи и е високо около 85 сантиметра. В момента на изчезването е била облечена с лилав панталон, маслиненозелено яке и черни маратонки. Издирването продължи цяла нощ, като освен полиция и пожарникари, помощ предложиха и граждани. Новината за изчезването ѝ бързо се разпространи в социалните мрежи, а в издирването на малката Данка освен армия и полиция се включиха и кучета търсачи.
Интерпол обяви „жълт код“, който се използва при издирване на изчезнали лица, най-често малолетни, или при разпознаване на лица, които не могат да бъдат идентифицирани, пише РСЕ.
Сръбските медии публикуваха по-рано видео, на което се виждат две жени и малко момиче, за което се спекулира, че е Данка Илич. Видеото е снимано във Виена. Посолството на Сърбия във Виена публикува на сайта на сръбското Министерство на външните работи молба да бъде съобщено, ако детето бъде забелязано на територията на Австрия. 
В Сърбия за първи път стартира и системата „Намери ме“, предназначена за спешно обществено уведомяване в случай на изчезване на непълнолетно лице.
На 28 март в Босна и Херцеговина бяха арестувани трима души по съмнение, че са съобщили в социалната мрежа ТикТок, че са свързани с изчезването на момиченцето. Подозренията бяха изключени след разследване на босненската полиция.
01.04.2024, 13:30 часа
367 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha