Петър Кънев: Само БСП не се прегърна с ГЕРБ

Петър Кънев: Само БСП не се прегърна с ГЕРБ "В последните девет месеца това Народно събрание преливаше от пусто в празно. Аз съм един от хората със сериозен опит в българския парламент и такъв хаос, такава аматьорщина и такава липса на професионализъм досега не е имало. Почти не е имало закон, който да се приеме и който 2-3 пъти да не се поправи в рамките на седмица-две", заяви народният представител от „БСП за България“ инж. Петър Кънев.
По неговите думи най-абсурдното нещо, прието от този парламент, са конституционните промени.
„Това са хора, нямащи си понятие от Конституция, които тръгнаха да я променят. Поне един от тях, Радомир Чолаков, се извини за всичко направено, защото с нулев професионализъм, с над 50 отрицателни становища срещу промените, те не се съобразиха и ги приеха. И обясниха, че решението ще бъде политическо, а не експертно.
Оттук нататък ще берем много ядове с това. Не се сърдя толкова на хлапетиите от ПП-ДБ, а на ГЕРБ и ДПС, в които има достатъчно разумни хора и които гласуваха тези поправки“, коментира Кънев.
Социалистът изрази разочарование от това, че въпреки множество проблеми в икономиката, които се очакват да бъдат решавани, парламентът се е занимавал предимно с въпроси, свързани с Украйна.
По отношение на възможностите за съставяне на мнозинство след изборите, Кънев изрази недоумение в ефира на Би Ти Ви радио: „От една страна, те се арестуваха, наричаха се „красивото лице на мафията“, в същото време ПП-ДБ приемат решение, че веднага след изборите ще започнат преговори с ГЕРБ.“
И подчерта: „БСП е единствената партия, която не се продаде на никого и нямаме участта на всички онези партии, които се прегърнаха с ГЕРБ и си отидоха. Това ги очаква и ПП-ДБ.“
"Всички, които се отцепиха от партията майка, си отидоха. В лявото трябва да има консолидация, но тя трябва да бъде разумна и спокойна и без да се дава акъл отвън какво да става вътре“, коментира по повод ситуацията в лявото политическо пространство Петър Кънев.
Народният представител от БСП смята, че България трябва да стане част от еврозоната, но изрази притеснение относно множеството детайли, свързани със самата подготовка. Според него основните предизвикателства са свързани с капацитета за решаването на тези проблеми, а не толкова с някаква опасност от поскъпване на цените след приемането на еврото.
02.04.2024, 11:18 часа
298 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha