От кухнята на преговорите: С кого разговаря Главчев за служебния кабинет

От кухнята на преговорите: С кого разговаря Главчев за служебния кабинет

Политическите лидери не вдигат завесата за това дали и с кого Димитър Главчев преговаря за участие в служебния кабинет. Но продължават да чертаят червени линии.
Въпреки че все още няма спекулации за това кого Главчев би поканил, партиите в НС вече имат претенции. От ПП-ДБ настояват министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов да не остава на поста си. От ДПС заявиха, че не са търсени да предлагат кандидатури за служебни министри, но дори това дда се случи, няма да го направят. От ГЕРБ, в лицето на председателя им Бойко Борисов, заявиха, че също не са получавали покани.
„Не се меся. Не знам да е поискана среща с кадри на ГЕРБ. Президентът е отговорен човек и няма да хвърли държавата в конституционна криза. Това е негов избор. Ние го приемаме. Видяхме, че Гюров го обявиха за предател, защото не бил говорил никой с него, а чухме различни неща преди това”, заяви Борисов.
„Това е отговорност на Димитър Главчев. Ако някой от ДПС бъде поканен, няма да приеме. Ще решим какво ще правим след изборите. Нека видим кой колко ще вземе, хората на кого ще гласуват доверие. Рано е да се говори. Не може да предопределяме вота на избирателите”, каза председателят на ДПС Делян Пеевски.
„За пореден път искаме да призовем определеният за служебен министър-председател да не предлага в състава на правителството настоящия министър на вътрешните работи Калин Стоянов. На този човек ние, от нашата коалиция ПП-ДБ, нямаме никакво доверие”, обяви Атанас Атанасов.

02.04.2024, 14:42 часа
601 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha