Изчезналото дете в Сърбия е открито мъртво

Изчезналото дете в Сърбия е открито мъртво Малкото дете, изчезнало миналата седмица в Източна Сърбия, е било убито, а двама заподозрени са арестувани, съобщи президентът Александър Вучич.
Заподозрените са завели полицията до мястото, където са скрили тялото - сметище. Разследващите открили следи от кръв в иззета кола. ДНК анализ показа, че това е кръвта на Данка. По първоначални данни двамата заподозрени са се движили с превишена скорост със служебен автомобил в деня на престъплението, когато са прегазили тичащата от двор Данка. Вместо да й помогнат, те качили момиченцето в багажника и потеглили към сметището. Един от арестуваните е идентифициран като Srdan J.
Данка Илич изчезна на 26 март в източния град Бор. Това накара сръбските власти да използват за първи път своята версия на системата за предупреждение "Амбър" за спешни случаи на отвличане на деца, за да изпратят текстови съобщения за инцидента в цялата страна, предаде АФП.
"Полицията е арестувала две лица, които са убили малкото момиченце. Доколкото разбирам, и двамата са си признали за престъплението", заяви Вучич.
През уикенда надеждите за кратко се раздвижиха, след като се появи видеоклип с малко дете на автобусна спирка във Виена, който породи предположения, че Илич може да е в Австрия, където живее голяма сръбска диаспора.
На 31 март Интерпол също сигнализира за случая, издавайки жълто известие, което предупреждава официалните лица за изчезнало лице.
Майката на изчезналото дете, Ивана Илич, заяви, че семейството е продължило да се "надява" по време на издирването.
"Чакаме всичко това да свърши, надяваме се на най-доброто и тогава със съпруга ми ще говорим публично и ще отговорим на всички обиди, обвинения и глупости", каза тя.
04.04.2024, 14:06 часа
588 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha