Ананиев: Ако в служебния кабинет има лица от ПП-ДБ, това не е съгласувано с коалицията

Ананиев: Ако в служебния кабинет има лица от ПП-ДБ, това не е съгласувано с коалицията

Ако в служебния кабинет има министри от ПП-ДБ, това е в лично качество, не е съгласувано с коалицията. Това заяви в предаването „Здравей, България” Настимир Ананиев, зам.-председател на ПГ на ПП-ДБ.
Той потвърди, че има покана до Кирил Петков и Атанас Атанасов да присъстват днес на консултациите в Президентството за формиране на кабинета.
„Малко се чудя на целта на тези консултации, защото чувам, че кабинетът е готов. Според мен първо трябва да има консултации”, коментира Ананиев. Сега по думите му какво ще се случи е изцяло в полето на президента.
„Със сигурност Главчев, който е едно от ярките лица на ГЕРБ, и самите ГЕРБ ще държат да има лица от ПП-ДБ, за да ги използват като алиби за самия кабинет. Сигурен съм, че са отправили покана на много от министрите, въпросът е дали някой е приел. Ако е приел, това е личен избор. Ние от ПП-ДБ излязохме с позиция, че няма да участваме в служебния кабинет”, каза Ананиев.
„В кабинета „Денков” имаше много експерти, които обаче имаха политически пристрастия. Това не е лошо, ако се знае кой носи отговорността”, коментира още Ананиев.

05.04.2024, 09:09 часа
320 1
Коментари

Стефан

05.04.2024, 12:27 часа
коалицията не се интересува от съглашения на членовете, вие това не го ли разбрахте, че водачите Ви действат самостоятелно
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha