Руски дронове атакуваха жилищни блокове и убиха шестима в Харков

Руски дронове атакуваха жилищни блокове и убиха шестима в Харков Шестима са убитите при руската атака срещу Харков с дронове тази нощ, съобщи кметът на втория по брой на населението украински град Игор Терехов, цитиран от националната новинарска агенция Укринформ. Той написа още в "Телеграм", че броят на ранените е нараснал до 10. Нападението е станало в 0.20 ч.
Предишните данни на властите бяха за двама загинали и седем пострадали при нападението срещу североизточния украински град.
Изпратени от руските въоръжени сили ударни дронове "Шахед" са се врязали в най-малко девет жилищни блока, три общежития, няколко административни сгради, магазин, бензиностанция и автосервиз. Нанесени са щети и на автомобили.
"Тази атака срещу мирни жители в Харков за пореден път доказва, че Русия е терористична държава", подчерта Терехов. По-рано ръководителят на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов каза, че руската атака е била насочена срещу жилищен район.
Руските нападения срещу Харков в последно време зачестиха. Руската атака срещу Украйна тази нощ е била с 32 дрона, 28 от които са свалени, съобщиха украинските въздушни сили. Използвани са и шест ракени - три крилати и три балистични С-300. Крилатите ракети са свалени. 
06.04.2024, 10:28 часа
203 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha