Важно за шофьорите! Затварят през нощта едната тръба на тунела „Ечемишка“ на АМ "Хемус"

Важно за шофьорите! Затварят през нощта едната тръба на тунела „Ечемишка“ на АМ "Хемус" Заради проверка на евакуационните и оповестителни системи тази ще бъде ограничено движението на автомобили в тунела „Ечемишка" в посока София, съобщиха от Агенцията „Пътна инфраструктура".
"От 22:00 днес до 6:00 ч. на 10 април ще се ограничи движението за всички превозни средства в лявата тръба на тунела „Ечемишка" на автомагистрала (АМ) „Хемус" в посока София. Всички автомобили ще се пренасочват по обходен маршрут – от пътен възел „Ботевград" (при 47-ми км) ще продължават по път II-17 и път I-1 и ще се връщат на магистрала „Хемус" при пътна връзка „Витинска река" (при 30-и км)", съобщават още от АПИ.
От пътната агенция апелират шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.
На 1 април беше задействана противопожарната система в тунела "Ечемишка" на АМ "Хемус" поради повишаване на концентрацията на изгорели газове от повишения трафик през съоръжението. Това доведе до автоматичното включване на гласовото съобщение в системата за известяване на шофьорите около 9:25 часа. Дежурният екип в контролния център на тунела веднага е извършил проверка на всички системи за видеонаблюдение и е установено, че няма инцидент и гласовото известяване е спряно, съобщиха от пътната агенция.
09.04.2024, 16:53 часа
872 2
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha