Шофьори, внимавайте! Общината дари нов дрегер за наркотици на полицията във Враца /снимки/

Шофьори, внимавайте! Общината дари нов дрегер за наркотици на полицията във Враца /снимки/ Днес кметът на Враца Калин Каменов и председателят на Общинския съвет по наркотични вещества Наталия Кръстева дариха на Районното управление на полицията в града дрегер, с който ще бъдат извършвани тестове за употреба на наркотични вещества от водачите на автомобили.
До момента във Враца е имало само една такава система, собственост на КАТ. Когато тя е била ползвана от пътните полицаи или пък е била на ремонт, служителите на районното са ползвали полеви тестове. 
Шефът на РУП – Враца гл. инспектор Ивайло Данаилов бе категоричен, че модерното устройство ще подпомогне служителите на реда при извършването на регулярните акции, както и при произшествия. 
Началникът на сектор „Охранителна полиция” към районното Янко Харалампиев благодари на кмета и екипа му за съдействието, което им оказва общината. Той допълни, че системата е чисто нова, от ТОП производител и изключително лесна и удобна за работа. Резултатите от пробите се показват на екрана, има и функция за изкарване на разпечатка от проверката. 
„Има драстичен спад при заловените след употреба на наркотици шофьори“, отчете Харалампиев.
„Въпреки, че сме увеличили многократно броя на тестваните шофьори, новата законова мярка за отнемане на автомобила на провинилия се шофьор дава резултат“, категоричен е той. 
„Ако на някой му е скучно, иска да провери какви са условията в новото затворническо общежитие до „Бистрец“ и реши да вземе някоя доза, служителите на реда ще му помогнат и веднага ще го пратят на курорт в китния ни квартал“, каза кметът Калин Каменов. 
 
10.04.2024, 13:52 часа
990 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha