Първо в BulNews! Полицията атакува циганската махала в Баница, издирва извършител на грабеж

Първо в BulNews! Полицията атакува циганската махала в Баница, издирва извършител на грабеж Полицейска спецакция се е провела рано тази сутрин във врачанското село Баница, научи ексклузивно агенция BulNews.
Жители разказват, че около 6 часа циганската махала е била блокирана от ченгетата и никой не можел да влезе или излезе от нея. Веднага след това униформените започнали да обискират къщите една по една.
Причината за масираното полицейско присъствие е грабеж, извършен в четвъртък. Тогава младо циганче нападнало възрастен човек в дома му и взел цялата му пенсия. Жертвата се оплакала на тел. 112 и така били задействани правораздавателните органи. Още вчера в областната дирекция на полицията във Враца било взето решение да се реагира незабавно, след което последвала днешната реализация. В сутрешната акция участвали полицаи от районното управление и криминалисти от ОД МВР.
По неофициална информация днес е бил задържан извършителят на грабежа. Оказало се, че това е 16-годишен циганин, който веднага си признал за деянието.
В селото акцията на полицията е тема №1. Жителите са впечатлени от бързата реакция на униформените и се радват, че местните бандити са били респектирани.

Снимката е илюстративна.
12.04.2024, 09:09 часа
4930 1
Коментари

потърпевш

13.04.2024, 07:51 часа
А в с.Цаконица кога ще отиде полиция? Там дерибействат двама безделници и никой не помага на бабите и дядовците! Няма къща да не е тарашена поне по 5 пъти, но полиция няма....
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha