Почина легендата в американския футбол О Джей Симпсън

Почина легендата в американския футбол О Джей Симпсън На 76 години почина О Джей Симпсън, един от най-скандалните американци на всички времена. Той се бореше с рак, а адвокатът на Симпсън потвърди смъртта му пред TMZ. Симпсън е бил заобиколен от децата и внуците си в последните си мигове.
Бившият американски футболист се е борил с рак на простатата през последните години и здравето му се е влошило напоследък, като през последните няколко месеца той е бил в хоспис.
Информацията за диагнозата на О Джей за първи път се разпространи през февруари, а бившият футболист единствено отрече, че е в хоспис.
Във видеоклип, който публикува в X през 2023 г. той загатна за рака, но предположи, че го е победил. О Джей Симпсън бе герой на Америка като футболист, играеше във филми, участваше в телевизионни предавания, беше рекламно лице.
Цялата добра визитка остана в 90-те години, когато беше обвинен в жестоките убийства на бившата си съпруга Никол Браун Симпсън и нейния приятел Рон Голдман през 1994 г. След което започна процесът на века.
О Джей нае мечтан екип от адвокати, воден от покойния вече Джон Кокран, който беше начело и помогна да се раздели делото на държавата.
Основен елемент, за който Кокран се хвана по време на процеса, беше фактът, че детективът от полицията в Лос Анджелис Марк Фурман е правил расистки забележки в миналото и може да е поставил кървава ръкавица, намерена в дома на Симпсън. Това също доведе до друга ключова точка в процеса, когато екипът на О Джей поиска да му бъде позволено да пробва ръкавиците в съда за журито и в крайна сметка те не му паснаха идеално.
Това накара Кокран в крайна сметка да произнесе известната реплика по време на заключителните аргументи - а именно: "Ако не пасва, трябва да оправдаете." В крайна сметка журито прие тази защита.
О Джей беше оправдан по обвиненията в убийство, което шокира голяма част от нацията. Той беше съден по-късно в граждански съд в Санта Моника, където журито го намери отговорен за смъртта на Никол и Рон. Той беше осъден да плати обезщетение за десетки милиони.
През 2007 г. той беше обвинен в нахлуване в хотелска стая във Вегас в опит да си върне спортни сувенири, за които смяташе, че са били откраднати от него.
В крайна сметка той беше арестуван, обвинен и в крайна сметка осъден по всички обвинения. Симпсън беше освободен условно през 2017 г.
12.04.2024, 12:09 часа
337 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha