Откриха телата на 4 жени на борда на лодка край бреговета на Испания

Откриха телата на 4 жени на борда на лодка край бреговета на Испания Спасителните служби са открили лодка, която се е носела по течението край бреговете на Югоизточна Испания, с четири мъртви жени на борда, предаде АФП.
Според Гражданската гвардия, испанският еквивалент на френската жандармерия, която отговаря за разследването, четирите тела вероятно са на жени мигранти, които са се опитвали да достигнат испанския бряг от Северна Африка.
Спасителите са били информирани за наличието на полутвърда лодка, плаваща на около 11 морски мили (около 20 км) югоизточно от Картахена, град в югоизточна Испания на брега на Средиземно море, в която са открили "четирима мъртви души", обясни говорител.
В съобщение в X спасителните служби в морето уточниха в края на сутринта, че става въпрос за четири жени, без да дават повече подробности.
Гражданската гвардия потвърди, че телата са на четири жени, но няма допълнителна информация за самоличността им (възраст, произход и др.).
Лодката, която е била теглена на буксир към пристанището на Картахена, вероятно е изчерпала горивото си.
Испания е един от основните входни пунктове за нелегална имиграция в Европа.
През 2023 г. в страната са влезли 56 852 нелегални мигранти, което е почти два пъти повече от 2022 г. (+82,1%), поради безпрецедентното пристигане на Канарския архипелаг в Атлантическия океан.
По данни на испанската неправителствена организация Caminando Fronteras през 2023 г. най-малко 6 618 мигранти са загинали или изчезнали при опит да достигнат Испания, средно по 18 на ден.
12.04.2024, 15:36 часа
468 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha