Германия доставя още една система "Пейтриът" в Украйна

Германия доставя още една система "Пейтриът" в Украйна Германия ще предостави още една система за противовъздушна отбрана "Пейтриът" (Patriot) на Украйна, за да укрепи отбраната ѝ срещу Русия, обяви германското министерство на отбраната, цитирано от ДПА.
Системата ще бъде взета от запасите на германските въоръжени сили и ще бъде предадена незабавно, каза ведомството. "Руският терор срещу украинските градове и инфраструктурата на страната причинява неизмерими страдания", се казва в изявление на министъра на отбраната Борис Писториус.
Германия досега е доставила две системи "Пейтриът" в Украйна. Според министерството на отбраната системата се е доказала в боя срещу руската агресия. 
Доставката следва да бъде разглеждана в контекста на интензивните съвместни усилия на Писториус и на външната министърка Аналена Бербок да убедят партньорите на страната да предоставят на Украйна повече системи за противовъздушна отбрана, коментира ДПА.
Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на Германия за изпращането на системата "Пейтриът" "в критичен момент", предаде Ройтерс. "Продуктивен разговор с германския канцлер Олаф Шолц. Призовавам всички други лидери на партньорски страни да последват този пример", заяви Зеленски в своя публикация в приложението "Телеграм".
14.04.2024, 11:45 часа
333 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha