В Лом подредиха фотоизложба за ромската култура и изкуство

В Лом подредиха фотоизложба за ромската култура и изкуство Фотоизложба, посветена на ромската култура и изкуство, беше подредена в Лом. Представители на училища, детски градини, социални институции, ромската общност, експерти от местната общинска управа и ценители на изкуството присъстваха на откриването на събитието, което се проведе в общинската художествена галерия "Поломие". 
Николай Кирилов - ръководител на фондация „Рома-Лом”, откри експозицията, която е част от инициатива, фокусирана върху ролята на ромската култура и изкуство в местното, регионално и национално развитие на културното ни наследство. Освен фотосите, присъстващите видяха и документален филм, посветен на театралното изкуство и създаването на младежка постановка, представяща живота и бита на ромите, с участието на млади театрали от различни етноси. По време на откриването Николай Кирилов изтъкна ролята на културата и изкуството като средство за по-голямо социално сближаване между мнозинството и културите на малцинствата в България. След Лом фотоизложбата ще гостува в Пловдив. 
Гост на събитието беше заместник-кметът по хуманитарни и социални дейности Хилда Владимирова, която в края на събитието връчи сертификати на участниците в съвместен проект на Община Лом, фондация "Рома – Лом" и фондация от гр. Трондхайм, Норвегия.
14.04.2024, 12:14 часа
404 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha