Надежда Йорданова: Скандалът с МВР и митниците показва, че реформите трябва да продължат

Надежда Йорданова: Скандалът с МВР и митниците показва, че реформите трябва да продължат Скандалът с МВР и митниците показва, че реформите в службите и в съдебната система трябва да продължат. Това заяви Надежда Йорданова, заместник-председател на ПГ на ПП-ДБ, бивш министър на правосъдието.
По думите ѝ има "едно размахване на компромати и изтичане на информация, без да знаем къде е истината", но това не е усилие за обективно, бързо и всестранно разследване, а е "компроматна бухалка": "Опасявам се, че този случай ще бъде забравен някъде, след като постигне своята компроматна цел. ... Ще продължа да настоявам фактите да бъдат установени - такива, каквито са".
Тя беше категорична, че компроматите не са в арсенала на ПП-ДБ: "Наш дълг е да предлагаме решения на хората и да ги убеждаваме, че можем да вземем живота си в ръце и да го направляваме. Че държавата може да бъде майка, вместо да е бухалка".
Вместо да продължим с реформите и със съвместните усилия, ГЕРБ се отказаха да вземат самостоятелни решения, които не са одобрени от ДПС, коментира още Йорданова и уточни, че след това решение е започнало "връщането към реториката, позната през 2017, 2018, 2019 г.". 
"Ужасната кална война, която тогава се случи. Книги бяха издаване срещу "Демократична България" и "Да, България", какви ли не чудеса - лъжа до лъжа бяха написани тогава. Но ние не отменихме нашия път, напротив - говорехме какъв трябва да бъде пътят напред. Защото, колкото повече се отвращават хората, толкова по-малко гласуват".
Виждаме яростна съпротива срещу реформите, подчерта Надежда Йорданова.
Тя призова служебното правителство: "Каквито и кадрови решения да вземат, да са само на база професионализъм, а не партийни пристрастия или желания за чистки. ... Това, което се случи в ДАНС е притеснително. При двама назначени заместници - единият се освобождава, а другият - остава".
ПП и ДБ трябва да сме заедно на предстоящите избори, защото в тези трудни времена не можем да делим избирателите, заяви Йорданова.
14.04.2024, 14:21 часа
506 1
Коментари

Без срам ни ца

14.04.2024, 22:58 часа
Нали и тези бяха "реформи", ваши при това, сега кво, по-големи ли ще правите?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha