На вниманието на шофьорите! Полицията провежда акция "Скорост" във Видинско

На вниманието на шофьорите! Полицията провежда акция "Скорост" във Видинско През текущата седмица в цялата страна се провежда полицейска операция за контрол на скоростните режими. Тя е включена в календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - Roadpol, и аналогични действия са в ход на територията на всички страни - членки на организацията.
Точките за контрол са съобразени по време и място с интензивността на движението и наличието на предпоставки за управление на МПС с превишена скорост. Приоритетно ще бъдат обхванати местата и участъците с концентрация на ПТП, настъпили най-често поради несъобразена скорост.
От 00:00 до 23.59 часа на 19 април ще се проведе „24-часов маратон - Скорост“. Пътните полицаи ще използват всички налични технически средства за контрол на скоростта както в светлата, така и в тъмната част на денонощието. При установяване на случаи на агресивно шофиране в хода на акцията, водачите ще бъдат своевременно извеждани от движението и спрямо тях ще бъде взето отношение на място. 
Операцията има за цел да фокусира вниманието към превишената скорост - една от основните причини за тежки катастрофи с жертви и ранени. 
По данни на видинския сектор „Пътна полиция“ през 2023 г. движението със скорости, превишаващи максимално допустимите  и несъобразени с конкретните пътни и атмосферни условия, е било причина за 104 пътнотранспортни произшествия с 13 жертви и 22-ма ранени. 
37 789 нарушения на скоростни режими са били установени при проверки по пътищата в област Видин през миналата година (32 771 през 2022 г.).
15.04.2024, 11:09 часа
638 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha