Представят възможностите за обучение във Враца в Панорама на образованието

Представят възможностите за обучение във Враца в Панорама на образованието Панорама на образованието ще се проведе през тази седмица във Враца. На 18 април училища, професионални гимназии, филиали на висши учебни заведения от града ще представят възможностите, които предлагат за обучение и професионална, и профилирана подготовка, съобщи пред журналисти зам.-кметът Петя Долапчиева.
Целта е да се даде поле за изява на всички училища на територията на общината да представят атрактивно специалностите, по които се подготвят учащите се, посочи Долапчиева.
„Каним всички ученици, не само в VII и X клас, много по-рано е добре да се осъществи кариерното ориентиране, да се запознаят с училищата, със специалностите, профилите, професиите, материалната база и всички условия, които се предлагат за подготовката на нашите ученици“, каза Долапчиева.
Участниците са подготвили рекламни материали и специални изненади за гостите на събитието. Особено внимание ще бъде отделено на представянето на професионалните гимназии.
Форумът ще се проведе в пространството между пощата и Сувенирната палата, където ще бъдат разположени 15 шатри. Събитието ще започне с изпълнение на новосформиран мажоретен състав на ПЕГ „Йоан Екзарх“.
16.04.2024, 09:09 часа
372 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha