Април продължава да чупи рекорди! Живакът удари 33 градуса, Враца е сред най-горещите градове днес

Април продължава да чупи рекорди! Живакът удари 33 градуса, Враца е сред най-горещите градове днес Април продължава да чупи рекорди, сочи справка на агенция BulNews.
След нетипичните жеги в началото на месеца, днес живакът показва летни температури. На няколко места днес, включително и във Враца, термометрите минаха 30 градуса.
Към 15 часа днес най-горещата точка у нас е била Русе. Там са измерени 33°С. Само с градус надолу - 32°С, показват термометрите във Враца, Кнежа, Плевен и Ловеч. 
В Монтана е 31 градуса, във Видин – 30, показват данните на Националния институт по метеорология и хидрология.
Според прогнозите обаче, именно днес се сбогуваме с априлското лято. Още утре се очаква да започне захлаждане и са възможни превалявания. На места те ще са интензивни и значителни по количество, придружени от гръмотевични бури.
В Северозапада се очаква температурите да спаднат значително, като максималните в следващите дни ще са между 9 и 15 градуса, показват прогнозите. 
До края на месеца времето ще бъде динамично и типично пролетно, като ще се редуват слънце и дъжд, а градусите ще са доста по-близки до нормалното за април. 
15.04.2024, 16:10 часа
1463 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha