Условна присъда за млада шофьорка, погубила приятел в катастрофа край Враца

Условна присъда за млада шофьорка, погубила приятел в катастрофа край Враца Врачанският окръжен съд произнесе осъдителна присъда за подсъдимата И. Л. Тя бе призната за виновна в това, че в ранните часове на 26.12.2021 г., на път II-15 в землището на с. Мраморен, обл. Враца, при управление на лек автомобил „Ауди 80“ в нарушение на Закона за движение по пътищата, като се е движела с превишена скорост от около 135,8 км/ч, при максимално разрешена такава извън населено място от 90 км/ч, е допуснала пътно-транспортно произшествие, в резултат на което и по непредпазливост е причинила смъртта на Б. Б. (на 25 год.).

От последните минути! Тежка катастрофа край Враца, има загинал човек /снимки/

По време на катастрофата, мъжът седял в автомобила „Ауди 80“ на седалката до подсъдимата И. Л., която управлявала колата. 
 

Само в BulNews! Първа СНИМКА на загиналото момче в катастрофата с вълк край Враца


При катастрофата подсъдимата била на възраст 18 години, като свидетелството ѝ за управление на МПС е било издадено по-малко от месец преди катастрофата.
По искане на подсъдимата и нейната защита делото се проведе по реда на съкратеното съдебно следствие. И. Л. признала изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласила да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да намали наложеното наказание с една трета. 
Наложеното наказание на И. Л. след редукцията е една година и четири месеца „лишаване от свобода“, чието изпълнение е отложено за срок от три години. Съдът също лиши И. Л. от правото да управлява МПС за срок от две години, считано от влизане на присъдата в законна сила. Подсъдимата ще заплати, както разходите по делото, така също хонорарите на адвокатите, които по време на съдебния процес са били повереници на пострадалите. В това съдебно производство не са били предявени граждански искове.
Мотивите към присъдата ще бъдат изготвени в законоустановения срок.
Присъдата на Врачанския окръжен съд не е окончателна и може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.
16.04.2024, 11:09 часа
3458 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha