Летището в Дубай е под вода, отменени са полетите от и до България

Летището в Дубай е под вода, отменени са полетите от и до България

Международното летище на Дубай е наводнено. Редица полети са отменени, забавени или пренасочени заради проливните дъждове, които се изляха над столицата на емирството, предаде Асошиейтед прес. 
Отменени са и два полета от и до България - от София до Дубай и от мегаполиса до нашата столица. Те трябваше да бъдат изпълнени днес от авиокомпанията flyDubai, се посочва на сайта на летище София.
Новинарската агенция на Обединените арабски емирства WAM определи дъждовете в Дубай като "историческо метеорологично явление, което надхвърля всичко документирано, откакто през 1949 година се събират подобни данни", посочва Асошиетед прес. 
Заради проливните валежи бяха наводнени големи участъци от магистрали и по-ниско разположени улици в Дубай. Местните власти ограничиха движението на обществения транспорт, с нарушения работи и метрото. 
Една от възможните причини за проливните дъждове в Дубай е прилагането от местните власти на метода "засяване на облаци". Целта е да бъдат предизвикани валежи по изкуствен път. При този метод самолети изстрелват в облаците ракети, чийто заряди представляват специални солни кристали. При изгарянето им сред облаците може да бъде стимулирано количеството на валежите.
 

17.04.2024, 15:54 часа
429 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha