Атанасов: Калин Стоянов е имал секретна квартира

Атанасов: Калин Стоянов е имал секретна квартира Атанас Атанасов, съпредседателят на “Демократична България” цитира разпит от 2023 година и каза, че Калин Стоянов е живял в секретна квартира и е свързан с Ники Митничаря. Разпитът е по досъдебно производство на Стефчо Банков, брат на арестуваната шефка на митниците - Петя Банкова.
"Беше публикуван разпит по досъдебно производство на СГП от 3 юли 2023 г. Разпитът е на бившия шеф на вътрешна сигурност на МВР Стефчо Банков - брат на задържаната Банкова. В този разпит той визира две досъдебни производства , които са образувани срещу неизвестен, но касаят вътрешния министър Калин Стоянов”, допълни Атанасов пред БНТ.
“Едното от тези досъдебни производства е за това, че той се е самонастанил в секретна квартира , което е абсолютно престъпление. И още едно досъдебно производство за свързаност на Калин Стоянов с Николай Филипов, т.нар. Ники Митничаря , с частна митница долу в Бургас. Да вземе прокуратурата да покаже тези дела да ги видиме какви са. Случайно ли е, че разпитът на Банков започва разработка на сестра му?"
Депутатът сподели, че така наречената “афера”, всъщност е един сюжет, който, според него, е активно мероприятие, което да изпълни няколко задачи. “Една от важните задачи на тези, които го инициираха и организираха, е да се отклони вниманието от аферата Нотариуса. Защото там има много тежки зависимости".

“Втората цел на организаторите е да дискредитират нашата коалиция предизборна, че ние сме организатори на контрабанда. Това са сценарии, които се разиграват. Председателят на ДАНС казва, че разработката е почнала преди година. Само че към онзи момент нито главния секретар, нито шефът на митниците са заемали постовете си. Ако имаше реализация за контрабанда. Това е измислен сценарий, всичко това е навързано с цел предизборно да бъдем дискредитираме. От вчера виждам настървеност по отношение на Бойко Рашков, споменава се името на Асен Василев. Това е целият сюжет. Чадърът върху тази престъпна група е между определени с реди в прокуратурата и в службите.”, каза още Атанасов.
24.04.2024, 13:45 часа
468 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha