ВиК-Враца отчете успешна 2023-та година

ВиК-Враца отчете успешна 2023-та година ВиК-Враца отчете дейността си за 2023-та на проведеното вчера общо събрание на съдружниците.
Изминалата година бе една от най-успешните години за дружеството от неговото създаване. През годината със собствени средства, по оперативна програма „Околна среда“ и Държавен фонд Земеделие, ВиК Враца е подменило 118.7 км водопроводи, изградена е канализационна мрежа с обща дължина 22,9 км., ремонтирани са две от пречиствателните станции. 
Инвестираните собствени средства през годината за рехабилитация на водоснабдителни системи и намаляване загубите на вода, както и за изграждане на канализационни системи са в размер на 15 999 436 лв. Освен това през годината изцяло са изплатени 55 532 114 лв. по оперативна програма „Околна среда“ и 5 776 883 лв. по проект „Реконструкция и рехабилитация на водоснабдителната мрежа на с.Малорад-община Борован и с.Липница – община Мизия”. Направените инвестиции значително надвишават задължителния обем на годишните инвестиции, които ВиК Враца трябва да направи съгласно подписания Договор с Асоциацията по водоснабдяване и канализация гр. Враца.
Управителят на дружеството Ангел Престойски подчерта, че и през настоящата година ВиК Враца продължава да изпълнява своите приоритети за подобряване качеството и ефективността на услугите предлагани от дружеството.
24.04.2024, 12:50 часа
433 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha