ГДБОП разби схема за преработка и разпространение на големи количества оръжия /снимки/

ГДБОП разби схема за преработка и разпространение на големи количества оръжия /снимки/ Служители на ГДБОП предотвратиха преработката и разпространението на голям брой пневматични оръжия. Специализираната операция е проведена на територията на Русе и други места в страната. Арестуван е 44-годишен русенец.
В хода на разследването е установено, че от януари 2023 г. мъжът се е занимавал с преправяне на пневматични оръжия, като подобрявал точността и увеличавал мощността и далекобойността им, съобщават от пресцентъра на МВР. Чрез куриерска фирма той доставял стоката на ползватели в цялата страна, а печалбата прикривал чрез финансови операции на името на трети лица.
Извършени са претърсвания и изземвания на два адреса и автомобил в Русе, както и на други адреси в страната. В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, фактури, сертификати и др.
Иззето е оборудване за преработка на оръжията - компресор и бутилка за сгъстен въздух, два скоростомер-хронографа със заглушители, около 2000 специализирани пружини, компютър със софтуер за настройка мощността на оръжията, струг и стойка с бормашина, както и 33 000 лева и 1100 евро. В качеството на свидетели са призовани и разпитани притежатели на преправени пневматични оръжия.
По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на Окръжната прокуратура в Русе.
25.04.2024, 11:53 часа
439 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha