Социолог: ПП - ДБ затриха инструментите, с които се харесваха на електората си

Социолог: ПП - ДБ затриха инструментите, с които се харесваха на електората си "ПП - ДБ успяха сами да затрият инструментите, с които влияеха на електората си. Опитват се да се върнат в стария си образ, но няма единомислие. Кампанията с пудели и пачки хвърли петно върху моралната карта на коалицията", коментира социологът от "Тренд" Евелина Славкова.
 Според нея хората гласували за ПП - ДБ досега като носители на идеята да се махнат старите, но те самите унищожили всичко, което се харесвало на електората им.
Първо място за ГЕРБ-СДС показвали данните за предстоящите избори.
"Не сме убедени обаче кой ще бъде на второ, трето и четвърто място. Там ще има изненади. Всичко зависи от кампанията и дали ще могат да мобилизират електорат от периферията", обясни Славкова. Според нея, Ваня Григорова и Мая Манолова, дори да не успеят да влязат в парламента, ще откъснат гласове от БСП.
Три са вариантите за след изборите, твърди Евелина Славкова. Първият е да има нова сглобка, вторият ГЕРБ, ДПС и трета сила, примерно ИТН да се обединят. Третият са нови избори.
"Политическата криза не е приключила. Докато няма 4-годишен мандат е трудно да се говори за нейния край", коментира Славкова.
27.04.2024, 13:19 часа
331 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha