Съдът в Москва остави в ареста още един от задържаните за атентата в "Крокус сити хол"

Съдът в Москва остави в ареста още един от задържаните за атентата в "Крокус сити хол" Московски съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража" на дванадесети арестуван за атентата в концертната зала „Крокус сити хол" – гражданинът на Таджикистан Джумахон Курбонов, предаде ТАСС.
„Удовлетворяваме искането на следователите за налагане на превантивна мярка за неотклонение „задържане под стража" на Курбонов", реши съдът.
Задържаният ще остане в предварителен арест до 22 май. Разглеждането на мярката му за неотклонение протече при закрити врата.
Съгласно оповестените материали по делото, Курбонов е пребивавал и работил в Русия нелегално. Той живеел в хостел в Москва. Според информация на пресслужбата на съда, мъжът е осигурявал на терористите комуникации и пари.
„Според следствените органи на Курбанов е била възложена престъпната роля да осигури пари за подготовката на терористичния акт, включително да предостави на участниците в организираната група телекомуникационни средства и да им плаща системно", се казва в съобщението.
Решението на съда все още не е окончателно и може да бъде обжалвано пред апелативен съд.
По-рано бяха задържани и оставени в ареста още 11 лица във връзка с атентата. Сред тях са и четиримата извършители на нападението.
Атаката в „Крокус сити хол" в московското предградие Красногорск беше извършена вечерта на 22 март. Загинаха 144 души, а 551 бяха ранени.
Следственият комитет на Русия твърди, че е доказал връзка между извършителите на атентата и украински националисти.
27.04.2024, 16:34 часа
354 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha