Ученик от Лом с първо място в Национална ученическа конференция

Ученик от Лом с първо място в Национална ученическа конференция Дванайсетокласникът Стоян Антов от СУ "Димитър Маринов" в Лом е спечели първо място със своя разказ в десетото издание на Националната ученическа конференция по гражданско образование на тема "Семейство-училище-общество", провела се в Добрич. Във форума се състезаваха и ученици с есета, презентации и филми.
Стоян Антов вече е издал две стихосбирки - "Светлините на града" и "200 часа разлика". 
"В трета възрастова група, в раздел "Проза" за разказ спечелих първо място. Моят разказ е за петдесетгодишен мъж, който губи дядо си, който е на 101 години. Дядото всяка вечер оставя едно писмо до леглото си. Старецът умира и оставя писмото, в което пише, че иска да го погребат със сакото с кафявите копчета. Разказът е главно за търсенето на сакото и какво се крие в него. А това е чернобяла снимка на неговите баба и дядо. Това е първият ми разказ, който написах. Той е един сантимент, по-скоро тази снимка е неизвестна, и на моя герой му става много мило, че я вижда. Трогателна история", разказва ученикът.
Стоян Антов разказа и как се стига до създаването на разказа "Сакото с кафявите копчета".
"Започнах да пиша разказа през ноември месец. Моята госпожа, Лилия Богданова, ми даде идея от три неща да направя една история и главната идея беше за копчето. И така се роди тази идея, за 20 минути се роди този мой разказ. За мен най-голямата награда е, че се хареса на журито и на публиката. Всички ми вярват и това е най-голямата подкрепа за мен", споделя той.
07.05.2024, 16:02 часа
296 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha