Радостна новина за врачани! Започва изграждането на парка в „Сениче“ /снимки/

Радостна новина за врачани! Започва изграждането на парка в „Сениче“ /снимки/ Със символична първа копка бе поставено началото на строителството на парк в ж.к. „Сениче“ във Враца. Кметът Калин Каменов заяви, че с осигурените средства от местната администрация живущите в един от големите квартали на Враца ще имат място, където да прекарват свободното си време със семействата си.
„В рамките на проекта ще бъдат обновени и прилежащите улици и ще се обособят нови паркоместа. Вярвам, че съвсем скоро „Сениче“ ще има един многофункционален парк, който изцяло ще промени визията на квартала“, допълни Каменов.
Представителят на „АРТ ПРО“ ДЗЗД – Гечо Монев бе категоричен, че строителството ще бъде извършено качествено и в срок. Проектантът арх. Чобански запозна присъстващите с предстоящите дейности по парка.
Водосвет за здраве и благополучие отслужи секретарят на Врачанска митрополия – отец Николай Костадинов.
Паркът ще бъде разположен на площ от над 17 000 кв.м., като в него ще бъдат обособени две детски площадки /за деца до 3-годишна възраст, както и за малчугани до 12 години/, пространство за разхождане на домашни любимци, кафене с капацитет от над 50 седящи места, зони за отдих и стрийт фитнес.
В рамките на проекта се предвижда изграждането на алейна мрежа, поливна система и модерно парково осветление. На близо 50% от територията на парка ще бъде засадена подходяща растителност и нови дървесни видове.
На събитието присъстваха още: заместник-кметовете Цветан Стойчков и Александър Владимиров, представители на строителния надзор, пълномощникът на ж.к. „Сениче“ – Емилия Ангелова и живущи в квартала.
09.05.2024, 12:36 часа
2349 3
Коментари

3210

10.05.2024, 11:52 часа
mnogo grajdani na snimkite , brei!!!!!

Алонсо

09.05.2024, 15:56 часа
Дано насадят правилните дървета този път

пико

09.05.2024, 13:45 часа
тоя парк пета година го обещава а дано тоя път е истина
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha