ЦИК напомня: Подаваме заявление за гласуване по настоящ адрес до 25 май

ЦИК напомня: Подаваме заявление за гласуване по настоящ адрес до 25 май До 25 май 2024 г. избирателите български граждани, с регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на България, могат да подадат писмено искане до общинската администрация по настоящия си адрес, за да бъдат вписани в избирателните списъци на секцията по регистрирания им настоящ адрес, припомнят от Централната избирателна комисия.
При подаване на едно заявление за вписване в избирателен списък по настоящ адрес, избирателят се вписва и в двата списъка (за гласуване за членове на Европейския парламент и за гласуване за народни представители), ако има избирателни права и за двата вида избори.
Заявлението за гласуване по настоящ адрес може да бъде подадено и по електронен път през интернет страницата на Главна дирекция „ГРАО“ в МРРБ: https://regna.grao.bg/
На 8 май ЦИК изтегли номерата на партиите и коалициите в бюлетината за гласуване за предсрочните парламентарни избори и в бюлетината за избори за български представители в Европейския парламент. Вотът „2 в 1“ ще се състои на 9 юни. 
09.05.2024, 15:44 часа
234 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha