Новина в развитие: Психично болният касапин от Габаре тормози селото от години, никой не взима мерки

Новина в развитие: Психично болният касапин от Габаре тормози селото от години, никой не взима мерки Психично болният мъж, който намушка с нож мъж в Габаре, тормози селото от години. Хората многократно са се обръщали към различни институции за помощ и са предупреждавали, че може да се стигне до инцидент, но никой не е взимал мерки. 

Екшън в Белослатинско! Психично болен накълца с нож човек, прати го в болница

За проблема разказа кметът на селцето Елена Василева пред агенция BulNews. По думите ѝ, 45-годишният Николай Борисов е добре познат на местните и всички знаят, че е конфликтен и агресивен. 
Мъжът е родом от селото, но от дълги години не живее там. Пребивавал е предимно по различни затвори за всякакви престъпления. В момента дори няма дом в Габаре и се самонастанява по изоставените къщи в селцето. Няма и близки роднини, които живеят там. Двама от братята му са на различни места, а третият излежава доживотна присъда за двойно убийство, извършено преди повече от 20 години. 
Самият Николай също има богато престъпно минало. Преди 16 години нападнал с нож друг човек в Габаре – млад мъж. Той бил в изключително тежко състояние и с опасност за живота, но за щастие бил спасен от лекари. След това провинение, Николай е лежал и за кражби и други престъпления. 
По думите на местните, той е прекарал повечето време от живота си зад решетките, но когато го пуснат, обикновено се прибира в родното си село, макар вече нищо да не го свързва с него. Когато е там, хората живеят в постоянен страх. Мъжът често сипе заплахи към хората, а имайки предвид миналото му и последните събития – те са основателни. В селото има много самотно живеещи възрастни хора, които треперят да не би някоя нощ Николай да влезе в дома им. 
Налага се кметицата на селото Елена Василева да следи с колата си до посред нощ мъжа, за да е сигурна, че жителите са в безопасност. Самата тя обаче също е била жертва на заплахите на неуравновесения мъж. Тя многократно е подавала сигнали с молба за помощ, но за съжаление превантивни мерки не са взети и досега. 
Тя се надява, че поне след последното му провинение Николай ще бъде затворен отново – за лечение или в зандана, за да могат хората от Габаре да си отдъхнат и да спят спокойно. 
 
10.05.2024, 11:44 часа
2395 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha