Спектакълът „Гимнастика за бременни“ на врачанския театър в основната програма на „Друмеви театрални празници“

Спектакълът „Гимнастика за бременни“ на врачанския театър в основната програма на „Друмеви театрални празници“ Комедията „Гимнастика за бременни“ на Драматично-куклен театър-Враца ще участва в Международния фестивал „Друмеви театрални празници“. Фестивалът, който по традиция се провежда от 11 до 16 май в Шумен, ще събере на една сцена 15 от най-добрите спектакли, реализирани по български драматургични произведения. Включването на спектакъла „Гимнастика за бременни“ в основната програма на фестивала е огромно признание за врачанските театрали. Тази година категорията „Преглед на спектакли“ се радва на изключителен интерес, като общо 42 постановки по български текстове се състезаваха за участие във форума. Селекционер в направление „Преглед на спектакли“ бе театроведът Елена Ангелова.
Комедията, по текст на вдъхновяващата Здрава Каменова и под режисурата на талантливия Петринел Гочев, публиката ще може да види в първия ден от фестивала-11 май, от 16:00 ч. Сценографията и костюмите са дело на Надя Василева, а в ролите участват прекрасните актьори Ива Кирова, Ина Георгиева, Росица Огнянова, Цветана Горкиева, Гергана Змийчарова-гост, Теодор Софрониев, Борислав Сарафанов, Калин Костадинов и Делчо Чолаков. 
Припомняме, че "Гимнастика за бременни" беше номинирана за наградата "Златен кукерикон" за брилянтната режисура на Петринел Гочев. В началото на юли пък едно от новите ни заглавия за деца "Грозното пате" от Х. Кр. Андерсен, ще участва във Международния фестивал "Шарено петле" в Плевен.
През следващите дни стартират и четири нови проекта за деца и възрастни, което ще даде възможност на Драматично-куклен театър- Враца да започне новия театрален сезон с обновен репертоар и атрактивни заглавия. 
10.05.2024, 12:45 часа
167 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha