В Мездра стартира XXIII открит общински турнир по футбол на малки врати

В Мездра стартира XXIII открит общински турнир по футбол на малки врати С първите срещи от груповата фаза стартира XXIII открит общински турнир по футбол на малки врати, организиран от Община Мездра. Спортната проява, която е от програмата на 50-ите юбилейни Празници на културата „Мездра-май“, беше официално открита от Нели Минева, заместник-кмет „Социално развитие и хуманитарни дейности“ в Община Мездра. 
В тазгодишното издание на турнира участват 8 отборa от гр. Мездра и от селата Брусен, Крета и Руска Бела с общо 100 състезатели, които ще изиграят помежду си 16 срещи. Главен съдия е врачанският рефер Румен Каменов, а технически секретар - Жанета Маринова. 
В откриващия двубой в предварителна група „А“ Кохонес гранде (Мездра) срази Ботевъ (Брусен) с 5:0. Четири гола за вицешампиона в миналогодишното издание на турнира и победител през 2021-а и 2022 г. отбеляза Симон Николов, а веднъж се разписа ветеранът Александър Миков-Легендата. 
В първата среща в предварителна група „Б“ Сакатлък Юнайтед (Мездра) се наложи над миналогодишния бронзов медалист Балкански вихър 1933 (Руска Бела) с 1:0. Победното попадение вкара сърбинът Милан Филипович в средата на второто полувреме. 
Груповата фаза на турнира по футбол на малки врати продължава днес с нови два мача. От 18:30 часа играят Крета - Стоун Дизайн (Мездра) от група „А“, а от 19:30 часа - Лъвчетата - Гюлетата (Мездра) от група „Б“. 
В сряда, 15 май, по същото време съперници ще бъдат Ботевъ (Брусен) - Крета от група „А“ и Балкански вихър 1933 (Руска Бела) - Лъвчетата от група „Б“. Програмата за тази седмица затварят две срещи в четвъртък, 16 май: Кохонес гранде - Стоун Дизайн от група „А“ и Сакатлък Юнайтед - Гюлетата от група „Б“. 
Останалите двубои в груповата фаза са на 20 май (понеделник): Стоун Дизайн - Ботевъ (Брусен) от група „А“ и Гюлетата - Балкански вихър 1933 (Руска Бела) от група „Б“ и на 21 май (вторник): Кохонес гранде (Мездра) - Крета от група „А“ и Сакатлък Юнайтед - Лъвчетата от група „Б“. 
За фазата на елиминациите се класират отборите, заели първите две места в двете предварителни групи. Полуфиналите са на 22 май (сряда), а мачът за бронзовите медали, финалът и награждаването на призьорите - на 27 май (понеделник). 
14.05.2024, 14:57 часа
375 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha