Честта на пагона! Полицаи от Враца върнаха портмоне с пари и документи

Честта на пагона! Полицаи от Враца върнаха портмоне с пари и документи Второ добро дело върна вярата в честта у хората във Враца. След като вчера ви разказахме за учителка, която заедно със свой приятел върна портмоне с над 1000 лева на собственичката, втора подобна история стигна до агенция BulNews. Този път съвестното дело е извършено от служители на реда. 
Случката е от понеделник вечерта. Врачанинът Денис Дишов загубил портфейла си „при нелепи обстоятелства“, разказа самият той с пост в социалната мрежа. Той бил изпаднал на бул. „България“, в района на блок №26 в ж.к. „Дъбника“.
За щастие, изгубеното портмоне било намерено от служители на реда. Около 20.30 часа двама униформени от сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР – Враца видели на улицата изпуснатия портфейл, в който имало пари и лични документи. Те прочели данните на собственика и поискали съдействие от колегите си в МВР за контакт с врачанина.
Около 20.30 часа те се свързали с него и му върнали непокътната изгубената вещ. 
Врачанинът е трогнат от постъпката на служителите на реда, които защитили честта на пагона. Той решил да благодари публично на полицаите, които доказали, че професията им е истинско призвание.
„Искам с този пост да изкажа искрените си благодарности към екипа на МВР Враца и по-конкретно към двамата служители, които днес направиха едно добросъвестно дело спрямо мен и също така да напомня на всички, че полицаите наистина полагат усилия да пазят интересите на гражданите“, пише Денис Дишов в една от шофьорските групи във фейсбук. 
Той разказва за ситуацията, при която дори не е разбрал, че е останал без пари и документи, но униформените му го върнали точно в този вид и съдържание, както му е познато. 
„Нека бъдем честни - малко са хората, които ще намерят портмоне с документи и пари в него и ще го предадат на собственика непокътнато. Искам да напомня на всички, че в края на деня полицаите са хора и заслужават нашето уважение“, пише Дишов.
15.05.2024, 08:40 часа
2659 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha