Моторист бере душа след удар в трактор на пътя от Търнава към Кнежа

Моторист бере душа след удар в трактор на пътя от Търнава към Кнежа 36-годишен моторист е с опасност за живота след катастрофа край Кнежа.
Инцидентът е станал малко след 13.30 часа вчера. Мотористът се е придвижвал от землището на село Търнава по асфалтов път с несъобразена с пътните условия скорост. Изгубил е управление над мотоциклета, като е навлязъл в нерегулирано кръстовище и се ударил челно в правилно движещ се от дясната му страна колесен трактор "Булгар", с прикачен инвентар - селскостопанска праскачка "Перла".
Селскостопанската машина е управлявана от 59-годишен мъж.
Водачът на мотоциклета е транспортиран от екип на спешния център в Кнежа до Плевен, където е прегледан и настанен за лечение в болница. Той има фрактура на дясна ръка и разкъсан далак, както и множество фрактури по долни крайници. Лекарите се борят за живота му.
Той е неправоспособен, а моторът, който е карал, не е бил регистриран.
Водачът на трактора е изпробван за алкохол и наркотици с технически средства, като алкотестът е отрицателен, а при наркотестването уредът е отчел положителен резултат за употреба на бензодиазепини. 59-годишният е предоставил проби за изследване.
Образувано е досъдебно производство.
15.05.2024, 11:10 часа
1735 1
Коментари

Бако

15.05.2024, 14:29 часа
Не може да ти бръмчи главата повече от мотора!Е сега идиотчето се е навозило,но виновен ще е тракториста нали?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha