Синоптици казаха какво ще е времето до края на май: Ето колко още ще вали

Синоптици казаха какво ще е времето до края на май: Ето колко още ще вали През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. На места главно в западната половина от страната ще има валежи от дъжд, през деня ще са слаби и на по-малко места. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София – около 8°; максималните ще са между 14° и 19°, в София – около 15°.
Над планините ще е предимно облачно и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, на височина над около 2300 метра - от сняг. Ще духа до умерен южен, по най-високите части – временно силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 6°.
Над Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 14° и 17°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.
През нощта срещу петък на места от запад на изток ще превали, след вероятността за валежи намалява и ще има повече слънчеви часове. В петък все още ще духа слаб до умерен от изток-югоизток, а в събита ще е почти тихо и сутринта за кратко на места в низините ще се образува мъгла. Бързо ще се затопля.
В неделя и през първите дни на новата седмица ще остане със сравнително високи температури, но атмосферата отново ще бъде неустойчива. Ще има и слънчеви часове, но и развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, а в отделни райони ще са временно интензивни, придружени с гръмотевици. В понеделник вятърът за кратко ще се ориентира от север-северозапад и ще започне понижение на температурите.
До края на месец май ще има още много дни с дъжд и гръмотевици, показва 15-дневната прогноза за времето на НИМХ. Небето често ще бъде покрито с облаци. Ще има и валежи от дъжд, на повече места ще вали в Западна и Централна България. В отделни райони валежите ще са временно интензивни и значителни по количество.
15.05.2024, 14:12 часа
578 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha