След скандала в хотел във Враца: Инспекторът на ВСС Александър Мумджиев подаде оставка

След скандала в хотел във Враца: Инспекторът на ВСС Александър Мумджиев подаде оставка Инспекторът Александър Мумджиев е подал оставка, научи агенция BulNews.
Припомняме, че преди дни инспекторът бе задържан във Враца заради отправяне на сексуални намеци към камериерки и сервитьорки в хотел областния град. За скандала тогава писа отново първо медията ни.
При отправянето на намеците Александър Мумджиев е бил във видимо нетрезво състояние. Инспекторът е бил задържан, но впоследствие е освободен.

Невиждан скандал! Арестуваха във Враца човек от Инспектората на ВСС, искал да оножда камериерка

На 8 май Александър Мумджиев е отишъл във Враца, за да извърши проверка в районната прокуратура. Настанил се в хотел, където обаче започнал да отправя неприлични предложения на камериерките. Например при влизането им в стаята му, той лежал гол, покрит с одеало от кръста надолу и искал от тях да му изгладят ризата. От друга поискал сексуални услуги.
Предишната вечер пък обещал на сервитьорка в ресторанта, че понеже бил важен човек, ще я откара с хеликоптер в съседен град, за да се лекува.
По неофициална информация Мумджиев злоупотребявал с алкохол от самото си настаняване в хотела, което наложило те да се обърнат към полицията заради държанието му към тях.
След като стана ясно скандалното поведение на Мумджиев, Инспекторатът на Висшия съдебен съвет веднага издаде заповед за прекратяване на трудовото му правоотношение.

Ефектът BulNews! Инспекторатът на ВСС предлага Александър Мумджиев да бъде уволнен

"С оглед факта, че инспектор Александър Мумждиев работеше при условията на изтекъл мандат, Народното събрание не дължи вземане на изрично решение по подадената оставка. Изявлението на Александър Мумджиев до Народното събрание има уведомителен характер, съгласно решение от 16.05.2023 г., постановено по адм. д. № 4514/2022 г. по описа на Върховния административен съд, съгласно което „режимът за освобождаване от длъжност на инспектор от Инспектората към ВСС, който при изтекъл мандат, но продължен поради обективни обстоятелства, е уведомителен към избирателното тяло. Акт на Народното събрание не е част от фактическия състав за освобождаване от длъжност на инспектор от ИВСС, при подадена от него оставка“", обясняват от ИВСС.
17.05.2024, 15:36 часа
3990 4
Коментари

Боби

18.05.2024, 12:11 часа
Оставка на инспектората към висшия съдебен съвет.Кой знае,чрез прокуратурата колко човешки съдби са съсипали включително и тази на семейството ми.,ето кой юнак е стоял зад гърбът им

боко

18.05.2024, 11:39 часа
Хотела на герб готви само по поръчка да си знаете !!!

И това е един

17.05.2024, 20:29 часа
от всичките , а представете си тези - неразкритите какво ли правят из хотелите , ресторантите...Башибозук български . Една такава Гуша от снимката ще решава вашите сътби ?!? Е , надявай се , народец БГ / ЕС/ ...Следва бурен смях от партийните редове.

Бако ,

17.05.2024, 16:02 часа
Оставка на инспектората на висшия съдебен съвет!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha