Министърът на туризма пристигна във Враца, за да спасява похода "По пътя на Ботевата чета" /снимки/

Министърът на туризма пристигна във Враца, за да спасява похода "По пътя на Ботевата чета" /снимки/ "Министерството на туризма ще отпусне финанси за провеждането на традиционния Ботев поход", това съобщи на посещение във Враца ресорният служебен министър Евтим Милошев.
Вчера се наложи той да пристигне в града ни, за да реши спешния проблем с похода "По пътя на Ботевата чета Козлодуй-Околчица", който областният управител на Враца Надя Донкинска изпитва затруднения да организира.
Припомняме, че преди няколко дни BulNews писа за бъркотията, която губернаторката е направила около подготовката на Ботевия поход.

Врачани, спите ли?! Надя Донкинска се готви да забрани похода „Козлодуй-Околчица“, нямало пари

Всъщност такава организация се оказва, че няма. До провеждането на най-важното събитие в региона през това време от годината остават 5 дни, а подготовката за него стига само до осигурената медицинска помощ.
Вчера обаче ресорният министър бе категоричен, че поход ще има и въпреки че до започването му остават броени дни ще бъде направено каквото е необходимо, за да свършат работата на провалената Донкинска.
Евтим Милошев срещна и с представители на бизнеса в региона. Беше обсъдена темата за развитие на Северозапада, като туристически център.
„Трябва да се направи цялостен туристически продукт за развитие на туризма и инфраструктурата. По този начин туристите от страната и чужбина ще бъдат посрещнати с вкуса на България“, каза министър Милошев.
Според него единствената причина, която спира бързото развитие на туризма в тази част от страната, е административната тежест, която пречи на самоинициативите и допълни, че държавата е длъжник на Северозапада.
22.05.2024, 09:09 часа
2243 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha