Разследват полицай, изпращал мръсни клипове на деца в мрежата

Разследват полицай, изпращал мръсни клипове на деца в мрежата Започнало е вътрешно разследване срещу полицай от град Твърдица, заподозрян за разпространение на нецензурни видеоклипове с негово участие.
След публикуването им в социалните мрежи полицията се самосезира, а служителят временно е отстранен от работа. По случая работят и от отдел „Киберсигурност“ към ГДБОП, съобщава bTV.
Скандалното видео всъщност е изпратено до момче с фалшив профил на момиче. Ученик в Стара Загора, който отказва да застане пред камерата и по негово настояване остава анонимен.
Историята започва през есента на миналата година в Твърдица. Група деца са спрени от полицая, който според момчето започва флирт с малолетно момиче. Провокирано от поведението му, момчето се прибира и прави фалшив профил на момиче в социалните мрежи. Представя се за 13- годишна ученичка, а полицаят й пише веднага – първи, съобщава бТВ.
С фалшивия профил момчето няколко пъти подчертава пред служителя на реда, че е 13-годишно момиче.
Полицаят обаче отговорил, че няма проблем, щом за момичето също не е, че той е на 30 и няколко години. Следват сексуални намеци и предложения. На третия ден от започването на чата полицаят му изпратил и клип. Видеото е със сексуално съдържание, а в края се вижда лицето на полицая, който се снима сам.
Ученикът не е подавал сигнал към полицията, но твърди, че родителите му знаят за случилото се. Изпраща видеото на свой приятел, също ученик,  който го публикува в социалните мрежи.
„Аз го пуснах в социалните мрежи, във Фейсбук и Инстаграм, с цензура, като се описва случая и са прикачени чатовете към публикациите“, казва ученикът с примерно име Ивайло Русев.
След публикациите в социалните мрежи полицията в Сливен се самосезира и започва вътрешно разследване. Ивайло твърди, че при разпитите в полицията е посочил и други подобни случаи, за които не са подавани сигнали.
"Предимно момичета под 18 години, малолетни и непълнолетни. Имам и мои познати, приятелки, на които е писал“, казва ученикът.
Когато полицаят е попитан в чата какво работи, той изпратил стикер на патрулка.
От полицията в Сливен отказват коментар, но в писмено становище  посочват, че служителят е временно отстранен от работа.
Според ръководството 35-годишният полицай няма нарушения и съвестно изпълнява работата си. Разследването трябва да докаже дали той е изпратил скандалното видео, или само го е съхранявал в телефона си. Неговата версия за момента е, че е загубил мобилния си апарат.
23.05.2024, 10:36 часа
294 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha