Митничари задържаха близо 57 000 ментета на "Дунав мост" при Видин и Русе

Митничари задържаха близо 57 000 ментета на "Дунав мост" при Видин и Русе 56 949 фалшиви стоки – чанти, панталони, блузи, парфюми и други, носещи логата на световноизвестни брандове, задържаха митническите служители при четири проверки на "Дунав мост" при Видин и "Дунав мост" при Русе. Нарушенията са установени в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, в която участват смесени екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.
Най-голямото количество – 54 433 текстилни изделия от 28 различни търговски марки, повечето от които луксозни, са задържани от митническите служители на Дунав мост при Видин на 21.05.2024 година. На изходящо трасе за камиони пристига товарна композиция, управлявана от турски гражданин, на път от Турция за Полша. По документи в камиона са били превозвани различни видове дрехи. При разтоварването на стоките и физическата им проверка, митническите инспектори са се усъмнили, че стоките нарушават правата на интелектуална собственост, поради което са ги задържали. 
Три са случаите на задържани „маркови“ стоки на 16 и 17.05.2024 година на Дунав мост при Русе. Количествата са били установени при проверки на автобуси, пътуващи от Турция за Румъния и Молдова.
565 текстилни изделия са открити в багажа на стюард, турски гражданин. Мъжът е заявил, че стоките са негови, но не ги е декларирал, нито е представил придружителните документи за тях, съгласно законодателството. Дрехите са иззети, на стюарда е съставен акт. 
1250 шапки, 315 блузи и 60 парфюма (общо 1625 артикула) са установили митническите служители в представен от шофьор на автобус личен багаж. Всички открити стоки носят логата на световни брандове. Турският гражданин, в чийто багаж са установени стоките е признал, че ги пренася в нарушение, с цел търговия. Фалшификатите са иззети, на мъжа е съставен акт. 
При друга проверка, в багажа на пътник – турски гражданин, са установени общо 326 чанти, мъжки панталони и дънки, също с лога на търговски марки. Пътникът е заявил, че не ги е декларирал, тъй като не знаел за това си задължение. „Марковите“ артикули са задържани, а на пътника е съставен акт за установяване на административно нарушение.
23.05.2024, 13:03 часа
426 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha