Ученици ще рецитират Вазови стихове в Мездра

Ученици ще рецитират Вазови стихове в Мездра Детски конкурс рецитал на Вазови творби ще се проведе на 27 май в Мездра, научи BulNews. 
Конкурсът се организира за четвърта поредна година и е част от 50-тите юбилейни празници на града. 
Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови категории- от 1-ви до 4-ти, от 5-ти до 7-ми и от 8-ми до 12 клас, каза Светла Дамяновска, главен експерт "Култура" към Община Мездра:
"Този конкурс е свързан с конкурса "Дядо Йоцо гледа", който е литературен конкурс за разказ на национално ниво. Всъщност третият кръг е официалното представяне на лауреатите от общинския кръг. Той се провежда всяка година. Тази година ще се състои в туристически комплекс "Дядо Йоцо гледа". Той е за големи творци- над 18 години, но рециталът е една много хубава прелюдия към тяхното награждаване..."
Конкурсът стартира от 14 часа в голямата зала на Център за подкрепа на личностно развитие град Мездра.
Призьорите в трите възрастови групи ще получат грамоти и предметни награди. Класиралите се на първите три места в отделните възрастови групи в конкурса ще изнесат рецитал на 22 юни 2024 г. в Туристически комплекс „Дядо Йоцо гледа” - с. Очиндол, по време на отчитането на XIII Национален литературен конкурс за разказ „Дядо Йоцо гледа“.
25.05.2024, 17:00 часа
645 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha